De ondersteuning van Farent is gratis. Neem contact met ons op van ma t/m do van 8.30 - 17.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur.
Ben je in een situatie waarbij acuut hulp nodig is? Bel dan 24/7 met onze Crisisdienst, ook via bovenstaand telefoonnummer.
Zorg je momenteel voor een naaste en wil je deelnemen aan een activiteit? Schrijf je hier in.
Het activiteitenaanbod van Mantelzorg Farent vind je hier.
Dag van de Mantelzorg
10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het programma van Mantelzorg Farent is voor 2025 nog niet bekend.
Café Brein: Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Café Brein is een trefpunt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familie, vrienden en professionals. Een plek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) waar ze niet steeds hoeven uit te leggen wat er aan de hand is en lotgenoten kunnen ontmoeten. In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige, ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, (h)erkenning en voorlichting.
Café Brein 's-Hertogenbosch wordt georganiseerd door een werkgroep, bestaande uit medewerkers van zorginstellingen (De Tolbrug, Vivent, BrabantZorg, SWZ), Mantelzorg Farent en ervaringsdeskundige(n). Regelmatig houden zij themabijeenkomsten. Deze vinden plaats bij Farent Sociaal Werk, Rogier van der Weydenstraat 2, 5213 CA ’s-Hertogenbosch, mail: cafebreindenbosch@farent.nl
Zie op onze activiteitenpagina voor de bijeenkomsten in 2025: Farent - Activiteiten Mantelzorg Farent
Alzheimercafé ’s-Hertogenbosch
Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer, in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer info:
Mantelzorg en Parkinson
Het Parkinsoncafé in 's-Hertogenbosch is een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bezoekers van het café kunnen elkaar ontmoeten in een open en gemoedelijke sfeer. Daarnaast wordt informatie over diverse thema’s of onderwerpen aangeboden. De informatie kan worden verzorgd door deskundigen, maar ook door de bezoekers zelf.
Steunpunt Zelfhulp
Bij het Steunpunt Zelfhulp komen meer dan 40 zelfhulpgroepen bijeen. Een zelfhulpgroep wordt gevormd door kwetsbare individuen die een vergelijkbare problematiek delen (lotgenoten). Door deelname aan een zelfhulpgroep, komen deelnemers sterker in hun schoenen te staan. Dit gebeurt o.a. omdat zij van anderen leren hoe om te gaan met problemen, zij vinden een luisterend oor, deelnemers stimuleren elkaar. De problematieken zijn zeer divers; geestelijke en lichamelijke gezondheid, verslavingszorg, sociale thema’s.
Deelname aan zelfhulpgroepen gebeurt op vrijwillige basis, is anoniem en gratis.