De ondersteuning van Farent is gratis. Neem contact met ons op van ma t/m do van 8.30 - 17.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur.
Ben je in een situatie waarbij acuut hulp nodig is? Bel dan 24/7 met onze Crisisdienst, ook via bovenstaand telefoonnummer.
Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Als professional kan het lastig zijn om met seksueel gedrag bij kinderen en jongeren om te gaan. Je eigen normen en waarden spelen mee en ook de omgeving kan vanuit emotie reageren.
'Het Vlaggensysteem' is een praktische methode ontwikkeld door Sensoa en Movisie om seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. 'Het Vlaggensysteem op een bordje' biedt daarnaast handvatten om volgens 'het Vlaggensysteem' in gesprek te gaan met doelgroep. Door deze elementen samen te voegen, kunnen deelnemers zelfstandig, praktisch aan de slag met de methode van 'het Vlaggensysteem' met hun doelgroep, in teamverband of in een adviserende rol.
Inhoud
In deze basistraining staan we stil bij de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren en de criteria voor gezond seksueel gedrag. De training leert je de methode van ‘het Vlaggensysteem’ gebruiken en een gesprek met een kind of jongere in te richten aan de hand van ‘het Vlaggensysteem op een bordje’. De training helpt om professioneel te handelen bij seksueel (grensoverschrijdend) gedrag en te komen tot een eenduidige visie of interventie.
De training is voor SKJ-geregistreerde werkers geaccrediteerd voor 9 punten (ID SKJ211591).
Voor wie
Duur
De basistraining duurt 1 dag; 8 uur inclusief pauzes.
Kosten
De basistraining kan als incompany op eigen locatie aangeboden worden voor minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers, inclusief 1 keer de gesprekstool ‘Vlaggensysteem op een bordje’, voor € 1.500,- excl. btw.