Dit jaar heeft Farent de mogelijkheid om voor gescheiden gezinnen uit ’s-Hertogenbosch een traject aan te bieden wat voor beide ouders en de kinderen ondersteunend is! Deze werkwijze ondersteunt ouders tijdens en na een scheiding om tot duurzame afspraken en regelingen te komen. Hierdoor kunnen ouders en kinderen een nieuwe balans met elkaar vinden.

Het aantal scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, neemt in Nederland steeds verder toe. In eerste plaats staan de emotionele gevolgen voor zowel ouders als kinderen op de voorgrond. Daarnaast zijn de maatschappelijke kosten hoog: de directe kosten van zorg voor ouders die scheiden en hun kinderen lopen uiteen van € 6.000,- tot € 117.000,- per scheiding. Daarnaast lopen kinderen later in hun leven soms nog tegen problemen aan waarbij hulp nodig is. Deze kosten zijn nauwelijks in beeld te brengen.

Professionals van Farent hebben zich gespecialiseerd in scheidingen in gezinnen en kunnen samen met ouders in ongeveer 6 gesprekken aan de slag. Ondertussen spreekt een jeugdprofessional van Farent met de kinderen (vanaf 6 jaar). Na het derde gesprek met ouders komen ouders, kinderen en professionals bij elkaar. Hierin worden de wensen, zorgen en behoeften van kinderen met elkaar besproken.

Voor aanmelden bel naar Koo: 073 – 206 88 88 (ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur). Koo is het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Klik hier voor de algemene flyer Scheiden en zo.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *