Inspelen op wat de kinderen nodig hebben. Dat leidend laten zijn. En vervolgens kijken hoe je dat samen regelt. Renske Greveling, werkzaam vanuit Farent bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Schijndel, verzorgt in Veghel een KIES groep voor kinderen in echtscheidingssituaties.

Halverwege 2018 kwam vanuit het CJG Veghel de vraag of er een geschoold KIES coach was die een groep mee kon draaien, omdat er een collega met zwangerschapsverlof was. “Strikt genomen kon ik daar niets mee, want Farent werkt niet in Veghel”, aldus Renske. “De collega’s van Ons Welzijn zijn daar actief bij het CJG. Ik heb contact gezocht met de collega’s bij het CJG Veghel en nu verzorgen we samen de Kies groep in Schijndel en in Veghel! Dat is omdenken toch? Geen problemen zien, maar kansen.”

KIES
De Kies groep is een laagdrempelige groep voor kinderen (8-12 jaar) van wie de ouders kort- of wat langer geleden gescheiden zijn. Kinderen ontmoeten andere kinderen wiens ouders ook gescheiden zijn. Daardoor ervaren zij dat ze niet de enige zijn. Ook leren de kinderen dat zij mogen praten over de scheiding en dat hun mening er toe doet. Farent verzorgt deze groepen in meerdere gemeenten in ’s-Hertogenbosch, de Meierij en Midden-Brabant.

Gemeente Meierijstad
Renske Greveling werkt samen met enkele andere Farent collega’s in Schijndel. Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel zijn samen gemeente Meierijstad. Op basis van een gezamenlijke overeenkomst met de gemeente werken de partners Ons Welzijn, Lumens Groep, Welzijn de Meierij, MEE en Farent in 2019 aan sterke teams voor de hele gemeente.

 

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *